Neves haverok az erdei táborban (egy lesimegfigyelő tudósítása) 3. rész

mommy_mia_blog_neves_haverok_3(Ezt a “felnőttmesét” egy nyári Facebook játékunk, a NEVES(S) HAVER! ihlette. A 4 részes történetben a játék résztvevői által beküldött összes – közel 170!!! – babahaver név szerepel.)

Bár a neves haverok erdei táborának jelszava így szól: „Éljen a tolerancia! Vegyüljetek!”, egyelőre észrevehetően klikkesednek a hasonszőrűek.

Ott vannak például a medvék. Ők alkotják a legnagyobb csoportot. Benő Maci, MacMac, Motomaci, Brumika, Maszi, Nyunyó, Pizsi, Pelusmaci és Pupika, na meg Tedemaya Robbinson, aki a neve által az első pillanattól kezdve tiszteletet vívott ki magának, nem beszélve Medvegyevről, aki megállás nélkül brummog, de annyit, hogy már az első fél óra alatt lyukat beszélt Macóca, Sanyi és Csíkos Csabi – aki amúgy Kockás Peti unokatesója – hasába.

Jancsimaci-Manójanó a mókamester, örökösen billeg-ballag, fetreng a földön és kelj-fel-jancsit játszik, hogy a többiek dőlnek a röhögéstől. Kivéve talán az egyetlen Alfonzót, a csokornyakkendős nagy mackó urat, aki mint mindent, az erdei tábort is nagyon komolyan veszi.

Aztán ott van a nyulak csoportja. Jeles tagjai között szerepel Nyunyóka, Fülnyúl, Nyunyus, Nyuszó pajti, Nyiszi, Andorka, Tüszi és a kiwizöld NyuszNyusz, akinek a szeme sem áll jól, valamint a kétség kívül legjelesebb Nyuszi Herold, a heraldika doyenje, aki megszállottan most is épp azon ügyködik, hogy a csoportnak megfelelő címert készítsen, amivel majd a lovagi tornán, a címerszemlén arathat. Persze lovagi torna nem lesz, de ez őt egyáltalán nem zavarja.

Az erős és merész Egon, a nyúl, mint száguldó riporter cikázik a tollhegyre kívánkozó egyedek között. Most épp Nyusszkómát faggatja, vajon miért esik örökösen kómába, és hol van ilyenkor az egészségügy. Utána Csóriii-hoz rohan, akitől lecsúszásának miértjéről és hogyanjáról érdeklődik.

A kutyák csapata heves ugatással hívja fel magára a figyelmet, meg egy molinóval, amit az IKREK tartanak a magasba, és amin ez olvasható: CAVE CANEM. Azaz, óvakodj a kutyától. Persze nem sok haver tanult eddig latinul, úgyhogy senki a füle botját sem mozgatja e figyelmeztetés láttán.

Szimat, Fülimüli, Ebikutyu, Kutymi és Kute nagy hangon ugatnak, rendületlenül. A hangok közül néha kihallik Vakkancs decens vakkantása is, miközben SZÉL, mint a szélvész rohangál a többi eb körül. Valószínűleg Jákó húzta ki nála a gyufát, mert neve az Aladdin meséjére emlékezteti, csak éppen ott a név (ami amúgy Jágó) egy papagájhoz tartozik. Nem tudja eldönteni, vajon ő tényleg kutya-e, vagy esetleg átváltozó művész, akivel jobb vigyázni.

De az is lehet, hogy Bexter a ludas. A neve ugyanis erősen hajaz a Dexter névre, és… de erről inkább nem mondanék semmit. Még jó, hogy Harlequin tacskó, akinek bohócruháján rombuszok helyett csíkok sorjáznak, veszettül elkezd mókázni, és így az összes kuttyhaver ugatása nevetésbe csap át.

Az alvóka haverok csoportjából Bojóc rongyi a távolból lesi a jelenetet, és roppant mód irigykedik. Gigi, Mimi, Panka baba szundikendő és Pucurkó Büdikétől kicsit elhúzódnak, hogy nagyot szippantsanak a friss levegőből.

(folyt. köv.)

Jutka
Mommy Mia