Baby mugging, vagy ahogy mi nevezzük: BÖGRÉBE BABA!

mommy_mia_blog_bogrebe_baba_top.png

Mi az a baby mugging?

A “baby mugging” – szó szerint “baba bögrézés” – egy számunkra új, de valójában már néhány éve indult amerikai fotós őrület a mamák körében. Angolul duplán vicces a kifejezés, mert a “mugging” rímel a “hugging” szóval, ami ölelést jelent. Az egész egy optikai csalódás: a képeken úgy néz ki, mintha a baba kikandikálna a bögréből, pedig valójában a bögre sokkal előrébb van a térben. A kép úgy készül, hogy a babát a földre vagy valamilyen sima felületre tesszük, egy bögrét tartunk elé úgy, hogy pocaktól lefelé eltakarja (mintha benne csücsülne), és gyorsan lefotózzuk, mielőtt még elunná magát ;-)

Az első ilyen képet Ilana Wiles, amerikai mama-blogger, töltötte fel 2013 áprilisában egy Instagramon meghirdetett fotópályázatra. A fotónak akkora sikere lett, hogy 10 nap alatt 420 lájkot gyűjtött.

Hogyan terjedt el?

Három nappal később Ilana, a blogján is közzétette a képet, és már aznap, több baba-mama portál elkezdte terjeszteni az új őrületet. A következő négy napban több mint 400 bögrés fotót töltöttek fel az anyukák #babeinamug és #babymugging hashtaggel az Instagramra.

mommy_mia_blog_bogrebe_baba_bottom.png

És hogy miért írunk erről?

Mert nekünk is eszméletlenül tetszik az ötlet, és mivel imádjuk a kihívásokat, elhatároztuk, hogy indítunk egy rekordkísérletet BÖGRÉBE BABA! címmel.

Vajon tudjuk überelni a fenti teljesítményt?
A cél: 4 nap alatt (azaz szombat éjfélig) legalább 400 bögrés fotó

Mi készítettünk már 3-3 képet, úgyhogy most Rajtad a sor! Ugye számíthatunk Rád? :-)
A mókán kívül +3 ok van, amiért érdemes beszállni a kísérletbe, 3 fantasztikus nyeremény!
A további részletekért klikk ide!

Dia
Mommy Mia