Murphy fránya törvénye 1. – Vendégvárás

Tudod, melyik törvényről beszélek? Bizony, arról. Ne reménykedj benne, hogy amikor anya leszel, téged elkerül majd. Egy frászt!  Murphy törvénye kőkeményen működik. Amikor kisgyereked van, kiváltképp. Óraműszerű pontossággal mindig akkor, amikor épp sikerül teljesen elfeledkezned róla, hogy egyáltalán létezik. Mert ugye ami elromolhat, az el is romlik. Nincs kivétel.

Várod a barátnődet, hogy végre dumcsizzatok egyet, elkészülsz, felöltözöl. A babát már tisztába tetted, megetetted, már csak egy kis teát adsz neki. Utána megint büfiztetnéd, de mire a válladra teszed a pelust, őkelme már el is intézte a ruhádat.

Baba a kiságyba, ruha lekap, ott állsz a szekrény előtt, és épp nyúlnál egy cucc után, amikor csöngetnek. Akkor veszed észre, hogy a melltartódon átütött a tej. Beleugranál egy ruciba, ám kiderül, hogy közel sem megy rád még. Megint megszólal a csöngő, de erre már az egyébként elszenderedett kismanó is felrezzen, és torkaszakadtából üvölteni kezd.

mommy_mia_blog_murphy_franya_torvenye_1.jpg

Odarohansz az ajtóhoz melltartóban, végülis egy barátnő nem gond, majd felveszel valamit, miután bejött, a kicsit pedig megnyugtatod. Felrántod az ajtót, de a postás vigyorog előtted, aki egy ajánlott levelet (parkolási büntetés!) és egy tollat nyújt feléd, hogy vedd át. Ez nehéz lesz, mert mindkét kezed foglalt, ugyanis egy kezed nem tudja eltakarni a két melledet egyszerre.

Ott állsz földbe gyökerezett lábbal, mert a postás egy új figura, csak helyettesít, az igazi ugyanis épp szabin van. (Egyáltalán ez egy postás?) Ő legalább ismer már, „végigcsinálta” veled a 9 hónapot is, megértő lenne, magától elfordulna, türelmesen várna, sőt, kedvesen megjegyezné, „tudok ám várni egy kicsit”. De ez, ez a mostani betolakodó, ez az anyaszomorító csak áll és néz, igen, néz a két szemével, és vigyorog. Bevágod az orra előtt az ajtót, na, ezt nem így kellett volna, kivicsorogsz, hogy rögtön jössz, de erre a rácsos ágy irányából már olyan fülsiketítő ordítás hallatszik,

mommy_mia_blog_murphy_franya_torvenye_2.jpg

hogy még a zombik is kiszaladnának a világból, fejvesztve.

És még csak az elején tartunk.

(folyt. köv.)

Jutka
Mommy Mia

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.